2021. évi Halottak napi főhajtások

Szövetségünk tagjai, barátai ebben az évben is fejet hajtottak, eltávozott ejtőernyős bajtársaink sírjainál, emlékhelyeinél, ahogyan teszik ezt minden évben halottak napján. Az alábbi helyszíneken kívül még több helyen gyúltak ki gyertyák, kerültek virágok a sírokra, melyeket nem dokumentáltunk fotókkal. Ezekben a napokban az emlékezés a néma főhajtás a homályba vesző arcok felidézése az elsődleges nem a sírok melletti fotózás, gondoltam ezt hosszú éveken keresztül.
Néhány éve értettem meg én is a síroknál készült képek fontosságát, egy idős bajtárs köszönte meg a képeket telefonon, mivel ö már egészségi állapota miatt nem tud eljutni a temetőbe barátai sírjaihoz. Némileg elcsukló hangon köszönte meg, hogy tovább visszük a lángot, hogy van és a jövőben is lesz, aki emlékezik az elődökre, jól esik számára, hogy azok nem vesznek a feledés homályába.

A megemlékezésről a teljes fényképes beszámoló Szövetségünk a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségének (MEBSZ) weboldalán olvasható: 2021. Halottak napi megemlékezések

 

vitéz Szügyi Zoltán vezérőrnagy és felesége sírja pápán

Fotó: Horváth Ferenc ny. szds.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*