Ejtőernyős emlékhelyek Hazánkban

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ejtőernyős emlékhelyek Hazánkban

 

A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége (MEBSZ) 2011-ben ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból jelent meg a Szövetség első húsz évének történetét feldolgozó kiadvány
20 ÉVES A MAGYAR EJTŐERNYŐSÖK BAJTÁRSI SZÖVETSÉGE címmel, EJTŐERNYŐS EMLÉKHELYEK HAZÁNKBAN alcímmel. A kiadvány néhány nyomtatott példányban készült csupán a Szövetség tagjai DVD formájában, vagy a MEBSZ weboldaláról letöltve juthattak hozzá. Sajnos a MEBSZ weboldalára nem a végleges lezárt kézirat került fel.

Többen kérték tőlem az elmúlt években az ejtőernyős emlékhelyeket bemutató fejezetet számukra készítettem el az alábbi kivonatot, melyet most itt is közzé teszek:

Eje_emlekhelyek_2011_GallG_webre

 

Jövőre ünnepeljük a MEBSZ megalakulásának 30 éves évfordulóját ebből az alkalomból egy új az elmúlt 30 évet átfogó kiadványt szeretnénk összeállítani az évforduló kapcsán. Amely reményeink szerint már nyomtatásban is meg tud jelenni széles körben. Ennek a kiadványnak is része lesz az ejtőernyős emlékhelyeket feldolgozó fejezet, amely már jelentősen kibővülve fogja tartalmazni mind a polgári, mind a katonai emlékhelyeket továbbá a meglévő Hősi Halált ejtőernyősök sírjait.

Az ejtőernyős emlékhelyeket bemutató írásom tartalmával kapcsolatos minden jó szándékú észrevételt, kiegészítést köszönettel veszek az alábbi elérhetőségen: magyareje(kukac)gmail.com

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*