Öt éve távozott közülünk Töreky László bajtársunk

Öt éve távozott közülünk Töreky László bajtársunk

2015. október 23-án 75 éves korában, példásan viselt hosszan tartó betegsége következtében csatlakozott az égi Bertalan zászlóaljhoz Töreky László bajtársunk.

1940. szeptember elsején született Zalaszentgróton. Pápára 1942-ben költözött családjával itt végezte el az általános iskolát majd a középiskolát. Győrben diplomázott a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola pedagógiai szakán. Fiatalon az Magyar Honvédelmi Szövetségben ejtőernyőzött, majd a vitorlázórepüléssel is megismerkedett. Katonaidejét Börgöndön töltötte le, tartalékos főhadnagyként kapott obsitot.
A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Pápai Tagszervezetének a kezdetektől lelkes tagja volt, majd 2002-től haláláig harmadik elnökeként vezette a csoportot.
Temetésére szeretett városában Pápán az Alsóvárosi temetőben került sor 2005. október 30-án, az évszakot meghazudtoló szép napsütéses kellemes meleg időben. A ravatalozónál családja, barátai, kollégái egykori tanítványai és Szövetségünk képviselői hajtottak fejet a hamvait tartalmazó urnája előtt. Elsőként Huszár János tanár Úr méltatta emberi és szakmai tevékenységét gyászbeszédében, majd az egyház képviselői katolikus hagyományok szerint búcsúztatták el. A megemlékező szavak után utolsó útjára kísértük Lászlót a családi sírbolthoz, ahol örök nyugalomra helyezték.

Huszár János tanár Úr gyászbeszéde:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feletted már örökké kék az ég!

Gáll Gábor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*