FELHÍVÁS – Honvéd ejtőernyős katonák teljes névsorának összeállításához

 

FELHÍVÁS

 

A Magyar királyi „vitéz Bertalan Árpád” 1. honvéd ejtőernyős ezredben szolgált katonák teljes névsorának összeállításához és nyomtatásban való megjelentetéséhez kérjük mindenki segítségét.

 

Harminc éves munka eredményeit szeretnénk közreadni az érdeklődőknek nyomtatásban 2021-ben a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségének megalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából. A nevek összegyűjtését 1991-ben kezdték el az ezredben szolgált veteránok. Először az ejtőernyős ezred hősi halottainak névsorát szerették volna összeállítani a még életben lévők, ezzel is tisztelegve elhunyt bajtársaik előtt.

Később született meg a gondolat, hogy mindazok neveit is összegyűjtsék, akik az 1938-as kezdetek óta a háború végéig az ezredben szolgáltak. Az adatbázis jelenleg, több mint ötszáz főről tartalmaz, több – kevesebb adatot. Sok ejtőernyős katonáról csupán az alapadatok állnak rendelkezésre, de szerencsére napról napra bővül az adattár, így egyre több részletet tudunk meg az alakulatban szolgált katonákról, ezáltal az egykori pápai ejtőernyősök történetéről.

Ha van valakinek a családjában, ismeretségi körében vagy a gyűjteményében olyan katonáról bármilyen jelentéktelennek tűnő információ vagy fotó, aki ejtőernyősként szolgált a II. világháború alatt Pápán. Kérem, vegye fel velem a kapcsolatot, mint szerkesztővel a lenti elérhetőségek bármelyikén, hogy senki ne maradjon ki az adattárból.

Nagyon köszönjük mindenkinek az eddigi segítséget!

Köszönettel,
Gáll Gábor
Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége
Kegyeleti Bizottságának elnöke

Elérhetőségek:
E-mail: magyareje(kukac)gmail.com
Telefon: + 36 20 937 5496

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*